ETÜD Fúvószenekar

Az ETÜD Fúvószenekar 2012 júniusában alakult a Budapest XVIII. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekarának tagjaiból, valamint a Zeneiskola akkori és egykori tanáraiból. A megalakulás célja a Budapest XVIII. kerületében több évtizede kialakult fúvószenekari hagyományok folytatása, valamint a Zeneiskolából kikerült egykori növendékek számára a további közös muzsikálás lehetőségének megteremtése a kerületben. Az együttes arra törekszik, hogy repertoárja a hagyományos és protokolláris fúvószenekari művek mellett átiratokat, kortárs és könnyűzenei műveket egyaránt tartalmazzon.

A zenekar karmestere Sánta Ferenc, aki 21 évig vezette a Zeneiskola fúvószenekarát. A 21 év során jelentős sikereket értek el, országos és fővárosi versenyeken számos díjat szereztek. A zeneiskolai zenekar és karmestere munkáját 1997-ben a XVIII. kerület Önkormányzata „Művelődésért Díj” kitüntetéssel ismerte el.

Az együttes a tagdíjakból, adományokból, fellépti díjakból, valamint fenntartója, az ETÜD Zenei Alapítvány támogatásából fedezi működését.

Elérhetőségek: etudzenekar@gmail.com, mobil: 06-70/252-16-77

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.